Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1066 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
A ja odpowiadalam autorce watku, a nie Tobie
Zauwazyla, ze nie bedzie miala placone za dojazdy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
629 Postów
Karol Pitek
(karol3) Online
Wyjadacz
acha
to już nie mącę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
W firmie sprzatajacej dostajesz okreslone miejsca (normalnie podpisuje sie kontrakty na kazde miejsce ze stawka godzinowa) i placone za czas ustalony na sprzatanie.Dojechanie z jednego np, biura, do drugiego to nie jest w gestii pracodawcy by pokrywal koszty. Tak maja normalne firmy. Sa jeszcze "firemki", w ktorych nie masz stalych miejsc pracy na kontrakcie, tylko stawke godzinowa i pracodawca rzuca pracownika czasmi zupelnie przypadkowo w rozne miejsca.Wtedy najczesciej, by uniknac "klapy"najczesciej sam zapewnia transport. Tak ma sie rowniez sprawa przemieszczenia sie z jednej budowy na druga, poracodawca placi-organizuje przejazd, bo inaczej jak by mu pracownicy zaczeli "podrozowac", to nie skonczylby prac na czas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów
pie knis
(pieknis)
Stały Bywalec
135nok/t...przeciez to i tak wiecej,niz niewolnik c+e!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów
pie knis
(pieknis)
Stały Bywalec
p/s:
fakt! niewolnik c+e nie musi dojezdzac do pracy - on z niej nie wychodzi!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty

(Vatn2121)
Początkujący
Jak to jest z rozliczaniem podatkowym? Ja prowadzę zeszyt pisze wszystkie kilometry do firmy i miedzy punktami ,zbieram bilety promowe i bramki ,a przy rozliczeniu wszystko podaje do kosztów (nie prowadzę firmy) i tak od 7 lat mam liczone wszystkie koszta podróży do pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Tiaaa, nawet jak dojezdzasz do pracy 5km, to tez Ci uznaja

Cos "ala"- 190 dni *5km
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty

(Vatn2121)
Początkujący
35km razy 2 dziennie,1650 km razy 6 lub 8 do Pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Vatn2121 napisał:
35km razy 2. I 1650 km razy 6 lub 8 do Pl

Ty mnie nie musisz uswiadamiac, co i jak rozliczac - ja to robie co roku (nie tylko swoje ).

Mozesz sobie pisac wszystkie kilometry do pracy, dokladnie wszystkie - pod warunkiem, ze jest to wymagane min. pomiedzy kwaterka, a praca. Napisales, ze liczysz wszystkie dojazdy i jeszcze ktos gotow pomyslec, ze jak dojezdza 13km, to juz sobie moze liczyc na ulge podatkowa

I nie mieszaj do tego "pendlerowania" pomiedzy Norwegia, a Polska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty

(Vatn2121)
Początkujący
W mojej sytuacji tak to się odbywa wszystkie kilometry do pracy i pomiędzy punktami w pracy plus dieta. Odliczyć można powyżej 13000 km.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok